Tekst en uitleg over Janneke Budding

Janneke Budding tekst & communicatie helpt profit en not-for-profit ondernemers om zich online en offline scherp te profileren met tekst, zodat ze  beter de juiste klanten aantrekken.

Wat maakt jou anders dan andere tekstschrijvers?

‘Om te beginnen is de combinatie tekstschrijver en (marketing)communicatieadviseur al tamelijk uniek. Terwijl je juist door die combinatie het beste resultaat krijgt. Bovendien hoef je als klant bij mij je verhaal maar één keer te doen. Dat scheelt je tijd en geld.
Omdat ik als tekstschrijver en communicatieadviseur solo-ondernemer ben, hebben mijn klanten steeds met één en de zelfde persoon te maken: mij. Dat vinden ze makkelijk en vertrouwd.

Je schrijft naast Nederlandse, ook Engelse teksten. Dat lijkt me tamelijk uniek.

Dat klopt. Door mijn opleiding ben ik tweetalig. En waarom zou je je als ondernemer beperken tot klanten die Nederlands lezen? Met een Engelse webtekst is je bereik veel groter.

Wat is je achtergrond qua opleiding en werkervaring?

Ik heb aan de RUG mijn doctoraal Engels gehaald. Cum laude. Daarna ben ik het onderwijs in gegaan. Behalve als docent Engels vo en hbo en incompany taaltrainer werkte ik als educatief auteur voor onder andere ThiemeMeulenhoff, Schoevers en LOI.
Maar na ruim twintig jaar in het reguliere onderwijs ben ik een nieuwe weg ingeslagen. En daar voel ik me heerlijk bij. Ik volgde opleidingen op het gebied van communicatie, (online)marketing en social media en werkte in loondienst als communicatieadviseur binnen de zorg. In 2009 ben ik freelance tekstschrijver en communicatieadviseur geworden. Ik schrijf graag voor ondernemers, maar zorgcommunicatie ligt me ook nog zeer na aan het hart.

Daarnaast schrijf je ook nog boeken?

Zeker! Het gaat daarbij om non-fictie boeken. In 2015 verscheen mijn eerste boek: Voor altijd Indië. Eind 2017 kwam Frankenstein, het Monster en zijn Makers uit. Daarin behandel ik de bizarre ontstaansgeschiedenis van Mary Shelley’s roman Frankenstein, or the Modern Prometheus uit 1818. Ook ga ik in op de invloed van de latere Frankenstein films op het stereotype beeld dat we hebben van Victor Frankenstein en het Monster dat hij creëerde. Daarna publiceerde ik De Grand Tour in de 18e Eeuw en Mijnheer de baron is op reis, Buitenlandse reizen van de adel, 1814-1914. Mijn nieuwste boek heet Lady Hester Stanhope, koningin van de woestijn; biografie van een negentiende-eeuwse reizigster.